Paradijseiland Madagaskar
Africa by Excellence


Een land even groot als Frankrijk en de Benelux, ergens in de Indische Oceaan, als een brug tussen Afrika en AziŽ. Madagaskar blijft voor de meesten een hoogst mysterieuze bestemming met een unieke fauna en flora die voor 90% nergens anders te vinden is.

Het Rode Eiland Ė genoemd naar de roodbruine aarde die men er overal vindt Ė is ideaal om te bezoeken van maart tot en met november. Madagaskar is verrassend divers gaande van bosrijke berggebieden in het Noorden, tropische regenwouden aan de Oostkust, spectaculaire karstrots-formaties en canyons in het centrale massief en woestijn in het Zuiden. Prachtige hagelwitte stranden, kristalheldere zeeŽn en kleine baobab-eilandjes omringen dit paradijs als een kostbaar parelsnoer. Statige baobabs, speelse lemuren, bonte kikkers, gekke kameleons, bombastische walvissen en gastvrije MalgassiŽrs heten u welkom in wat het laatste paradijs op aarde moet zijn.

Lemuren zijn uw reisgenoten op uw ontdekkingsreis door Madagaskar. Reeds op het Lemureneiland verbroederen deze lokale primaten met de bezoekers. In het Nationaal Park van Andasibe slingeren de Indri Indri lemuren als trapezisten tussen de bomen. Een waar spektakel.

Op Madagaskar vindt u geen grote wilde dieren maar ontdekt u tijdens dag- en nachtwandelingen wel de finesses van de flora en fauna op Madagaskar: kameleons, opvallende dag- en nachtvlinders en minuscule bonte kikkertjes behoren tot de vaste bezienswaardigheden bij uw wandelingen door de regenwouden.

Nog een onverwachte troef van dit eiland: je eet hier uitstekend. Van rijst, tot zeboesteak of ander fraais. Wist u dat Behenjy de place to be is voor liefhebbers van foie gras: met groene of rode peper, vanille of rozijnen. Langs de RN7 route van de hoofdstad naar het zuiden ziet u eindeloos veel potentiŽle kiekjes voorbij flitsen: kleurrijke dorpjes, landschappen met rijstvelden, kloven en rivieren. Iedereen is hier altijd onderweg: de boer met zijn ossen en zijn kar, eenzame fietsers, kinderen die op zelf in elkaar geknutselde soorten go cars de hellingen af racen joelend van plezier. Een tocht door de Malagassische hooglanden is een aaneenrijging van couleur locale momenten.

Wanneer u de Hooglanden verlaat zuidwaarts richting de massieven van Isalo, rijdt u door spectaculaire landschappen afgezoomd door woeste granietrotsen met bijzondere namen als Ďde muts van de bisschopí. Tip: doe een fikse dagtocht door de canyons van het Isalo Massief met aan het einde een verkwikkende duik in een natuurlijke poel aan een verstopte waterval.

Wanneer de baobabs opduiken lijken we precies van AziŽ in Afrika terug te komen en naderen we de kust aan het Kanaal van Mozambique. Relaxen kan hier aan de stranden van Anakao en Ifaty. Een ideale uitvalsbasis om lokale vissersdorpjes te bezoeken, to snorkelen en walvissen op zee te gaan spotten. Of gewoon in een uiterst eenvoudig restaurantje met de voeten in het zand genieten van verse oesters, zee-egels, kreeftjes, mosselen en visbrochettes.

En wie naar het Walhalla van de exotische stranden wil neemt een binnenlandse vlucht naar Nosy Be om er te ontspannen in een Bounty decor met uitstekende duik- en snorkelfaciliteiten rond oa Nosy Iranja.

 

 

Copyright Visit Africa VZW 2007-2017 - Reg. 0892.313.094 - All rights reserved - Website development www.dotinternet.be