NamibiŽ vol tijdens schoolvakantie = Zuid-Afrika geweldig alternatief


NamibiŽ is dit jaar immens populair. Iedereen wil er naartoe en terecht. Maar het aantal hotelkamers is beperkt. Onze zomervakantie is daarbovenop ook hoogseizoen in NamibiŽ. Met als resultaat dat er in juli en augustus amper nog accommodatie te vinden is.

Maar wist je dat Zuid-Afrika een geweldig alternatief is. Geloof het of niet, maar de beste safariperiode van het jaar valt tijdens het Zuid-Afrikaanse laagseizoen (= onze zomer).

De Zuid-Afrikaanse winter is dť beste safariperiode
In het noordoosten van Zuid-Afrika is de winter (= onze zomer) de beste periode van het jaar om op safari te trekken. De winter is in dit gedeelte van het land het droge seizoen. Denk aan open hemel, zonnige dagen en temperaturen van 20 ŗ 25į graden. Ideaal voor een rondreis. Maar ook ideaal voor de wilde dieren. Die zijn veel actiever dan tijdens de hete zomermaanden, wanneer ze tijdens de dag de schaduw opzoeken en hun energie trachten te sparen. Gezien het in deze periode niet regent moeten de dieren actief op zoek gaan naar water en kan je ze veel gemakkelijker spotten in de buurt van een drinkpoel of de rivier. Ook het gras staat minder hoog en is dor en aan de struiken hangen minder blaadjes. Je leest het; alle ingrediŽnten zijn aanwezig voor een top-safari!

Geen malariarisico
Reis je met de kinderen, dan hebben we nog goed nieuws. Er is tijdens onze zomervakantie geen risico op malaria. De nachten koelen in deze periode van het jaar erg af. Angenaam om te slapen, en ook te koud voor de muggen om te overleven. Wil je op extra veilig spelen, dan kan je de Krugerpark-regio inwisselen voor een van de vele malariavrije wildparken in de Waterberg, Madikwe of Pilanesberg.

Een beetje cultuur
Alleen maar safari is misschien wat eentonig. Gelukkig wordt Zuid-Afrika ook wel de wereld in een land genoemd. VariŽteit troef dus. In de Limpopo-provincie, in het noordoosten van het land, kom je tijdens je rondreis sowieso in aanraking met de Afrikaanse cultuur. Wil je nog wat meer cultuur, bezoek dan zeker Vendaland in de omgeving van Louis Trichardt. De Venda, een van de lokale stammen, staan gekend als echte kunstenaars. Het zijn uitstekende pottenbakkers, maar ze zijn ook creatief met textiel, muziekinstrumenten, ... Ga zeker een kijkje nemen in hun ateliers, sla een praatje met de locals of wandel eens over de markt.

Profiteer van de beste prijzen
Naast een geweldige safari-ervaring profiteer je in deze periode bovendien van laagseizoensprijzen. Het feit dat de Zuid-Afrikaanse Rand momenteel supervoordelig is maakt Zuid-Afrika als reisbestemming nog eens extra aantrekkelijk.

Hoe begin je aan een reis naar Zuid-Afrika?
De leden-touroperators van Visit Africa zijn ieder specialisten in hun vak. Ze stellen met plezier een rondreis samen die op jou lijf geschreven is. Wie ze zijn en hoe je ze kan contacteren zie je hier.

Alvast veel reisplezier deze zomer!

 

 

Copyright Visit Africa VZW 2007-2017 - Reg. 0892.313.094 - All rights reserved - Website development www.dotinternet.be